..:: LaYaNzzz ::..

Sunday, October 04, 2009

RaYe oH RaYe!












lmbt sket dpt upload cite psl raye..bz2 la....raye tahon ni best.sbb adik beradik sume ade.walopon kelam kabot tp seronok r..pnt melayan perangai ank buah sume.mcm2 perangai ade..fenin2...huhu...

Friday, August 21, 2009

..:: 3 org remaja... ::..

Di sebuah kg ada 3 org remaja yg suka lepak. Sorang tu nama dia Ali, sorang tu Budin dan sorang lagi Ciko. Aktiviti seharian depa ni menybbkan tok imam tak senang duduk.

Pada satu hari tok imam tu datang dengan niat nak tarbiyah depa ni.Maka berlakulah beberapa insiden cabar-mencabar. Tok imam tu cabar si mangkuk 3 ekor tu ke surau waktu Maghrib nanti.

Si Ali pun berkata, "Tok imam ingat kami ni jahil sangat ke? Takpa, nanti kami buktikan yg kami bukan la jahil sangat seperti yang disangkakan" .

Maka apabila hampir masuk waktu Maghrib pegilah malaun 3 ekor tu ke surau.

Tok imam pun suruh Ali azan. Tanpa berlengah terus je Ali azan, "Allah Taala,Allah Taala¿. Dengan segera tok imam merampas mikrofon daripada Ali dan menyuruh Tok Bilal azan semula. Terselah kejahilan Ali.

Selepas iqamat, masa nak sembahyang tok imam pun mengangkat takbiratul ihram. Tok imam pun satu hal, angkat sekali tak khusyuk, angkat 2 kali pun tak khusyuk jugak lagi¿

Masuk je kali ketiga, Budin panggil tok imam. "Tok,tok duduk kat belakang, biar saya jadi imam." Tok imam pun undur le ke belakang. Budin pun angkat le takbiratul ihram. "Allahu akbar!" Maka para makmum pun ikut angkat takbiratul ihram & memulakan solat.

Tiba-tiba je si Budin ni pusing ke belakang dan berkata, "Aaa, tengok! Sekali jee tokkkk!!" Lalu batallah solat Budin. Yg lain-lain pun ikut berenti sambil ketawa terbahak-bahak.

Tok imam pun mintak pulak si Ciko jadi imam. Si Ciko pun terus ke depan jadi imam solat tersebut bermula dari takbir sampai le habis sembahyang. Siap dg wirid-wiridnya sekali. Punyalah respek tok imam kat si Ciko niii....

Lepas solat, tok imam pun puji-memuji leee si Ciko ni¿ Tapi dgn bongkaknye si Ciko berkata,

"He hee, itu belum ambil wuduk lagi tu.Kalau tak, lagi dassat aku semayang. He heee"

..:: tersebot la al-kisah ::..

Ada 26 orang gila, mereka mahu menguji kesihatan mental di Amerika.

Mereka diangkut menggunakan pesawat Hercules yang besar!

Sewaktu di udara,orang-orang gila itu bising kerana bermain bola di dalam pesawat.
Si kapten marah dan menyuruh co-pilot untuk menenangkan mereka.

"Hoi! Bising la korang ni! Jangan maen bola di dalam pesawat, bahaya!" bentak co-pilot kepada orang-orang gila.

Akhirnya situasi menjadi tenang. Tapi lama-lama si kapten curiga karena situasinya terlalu tenang. Dia menyuruh lagi co-pilotnya untuk cek ke belakang.

Ketika co-pilot datang, dia terkejut setengah hidup! (setengah mati juga, sama aja kan). Orang gilanya tinggal empat orang! "Hei! Kenapa tinggal berempat? Yang lain ke mana?"

"Abisnya tak boleh maen bola di dalam jadi mereka main bola di luar"

"Hah! tapi, kenapa korang ada di dalam?"

"Kami pemain simpanan"

Kwang...kwang..kwang

..:: jOM GeLaK - GeLaK ::..

Citer 1

Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

Citer 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta
derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????


Citer 3

Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu
awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak
pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk........ Benci ..........

Citer 4

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!


Citer 5

Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It
happen at Jalan Loke Yew. Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on the way home she got blocked from the police officer and asked for her driving license and so on but unfortunately at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the accident scene.So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne, she just ran off back to her car and head straight back home in Klang. So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu tanya dia, "AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?" Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER. " So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???" Pompuan tu jawab, "BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER NGAN HOUSEMATE SAYA." So polis tu kata, "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP" Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??" Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.


Citer 6

Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada jalan pulang terserempak dengan kawannya yang ingin menumpang, lalu ditumpangkan kawannya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawannya itu,
Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????


Citer 7

Seorang posmen yang datang menghantar surat.
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"


Citer 8

Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala


Citer 9

Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: " Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?" "Dah tentu, " jawab doktor. "Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki itu dengan riang.


Citer 10

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...


Citer 11

Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?"

Thursday, August 20, 2009

..:: LiVe YoUr LiFe! ::..

idop as a student ni byk cabarannye. mcm2 hal....mcm2 ragam manusia yg kite blh jpe. ade yg sgt hepi go lucky. ade plak 2 series sgt, cuit sket da melenting. ssh gak kalo jpe org camni. better jauhi org camni sblom anda mkn hati dgn perangai beliau. huhuu.... dr skolah dl smpi skang ni da mcm2 mende ak blaja. mcm2 tmpt ak g.mcm2 org gak la yg ak jpe. tp dunie ni kecik je upenye. tup2 ak jpe gak mmbr2 lm yg da lost contact lps skolah rndh. lm gile 2....pnglmn ms skolah rndh x brape ingt sgt. maklomlah da lm sgt..... ak pon da tue skang ni nak ingt mende2 lm camtu.hahaha!

then msok skolah mngh plak. nebes gile ni nak msk form 1. msok skolah 2 mmg agk dahsat la. skolah ak 2 dl t'knl sbb kenakalan bdk2 nye yg thp DEWA.huhu.... imej skolah 2 mmg da lm da t'calar sjk dolu2 lg. tp nak wat cane cane ak t'pakse melangkah dgn tabah, istiqamah, sabar dan b'besar hatinye ke skolah 2. start dr form1 smpi form 5 ak dok kat skolah 2. sgt bessss GILER!!! huhu.... ms form1 2 smpt gak ak becinte ngn monyet. oopps! silap. smpt gak ade cinte monyet. ahaks! ntah pape ntah. ngok ngek btol. br form 1 da pndai nak couple2 eh noor aida. tp bkn slh ak pon.bdk laki 2 yg ajk kapel. ak lyn je la. heheheheehe..... x lm pon tp.skjp je b'thn.cinte kami x setegoh gng kinabalu. lautan api x sggop direnangi pon. ceeewah~

nek form 2 ak rpt ngn sorang bdk ni...name beliau shazwani. pggl wani je. kitorang bekongsi minat yg sm. cube teka ape???? dolu2 kan femes ngn mamat hiphop ngn skuter mrk yg ade radio 2. bnde alah 2 la yg kt org minat gile2 beserta dgn tn pnyer moto. hehehehe... korang mst tau pny kan. skuter 2 da jadik cam fenomena plak ms 2.skolah ak 2 tp jln pastu kt org dok tp tingkap. asl ade skuter 2 lalu kt org da mcm histeria da. cikgu kat dpn pon da x dihiraukn lg.yg pntg dpt menatap skuter yg comey itu dan tuannye. hahahahaaha! kalo cikgu xde lg dahsat. siap jerit kat mmt skuter yg lalu 2....bajet mcm la dorang blh dgr.kihkihkih....ak ni kekadang mengong gak. bende yg org len x bt ak bt. wat malu je.hish! tp xpe la...sume 2 kenangan beb. mhl 2..x dpt bli kat mn2. tesimpan kemas dlm kepala otak ak nih. klh hard disk lektop kalo nak di compare kan ngn otak ak ni yg da simpan memori betahon2 lmnye.

nek form4 lg bes. ak msk klas 4A1. stok bdk2 dlm klas 2 mmg xleh blah. otak mrk mengong2 sket. mgkin ade skru2 yg da tecabot. especially bdk lakinye la. kebtolan dlm klas 2 ak ngn mmbr ak je 2 org bdk pompuan melayu.mmg trok r kn. asyik kn kaco je.mule2 rs x bes gak. tp lm2 bese la..... kt org plak yg kaco dorang. haha! sonok sgt time form4 ngn form5. bdk2 klas sume sporting. bdk cina, india sume bes2... blh msok je ngn kitorang. hepi2 time r ms 2 utk kitorang. kalo nak cite pnjg sgt.huuuhu..tp kalo ingt2 blk blh snyom sorang2. klaka plak... t'lalu manis utk dikenang...t'lalu mahal utk dibuang. (^_^)

skang sume pon da bwk haluan msg2...ade mmbr2 ak yg "nakal" dl da jd polis. cam x caye plak. kaki bt jht kat skolah dl jd polis. impossible~ huhuhu... mmbr2 pompuan ade yg da kawen. unbelievable. haha! bg ak t'lalu mude nak kawen pd usie 22 thon. byk lg bende yg kt ptot capai b4 kawen. aaaaa..lu pk la sndri! ape2 pon jodoh dorang da smpi... nak wat cane kan. jodoh ak ble plak??? ahaks! lmbt g 2....byk g cite2 ak yg x kesampaian. haros disampaikn dl br blh pk kawen. hihihihi....

kpd korang sume live ur life to the fullest. nikmati idop ini sepuasnye. tp x bemakne korang blh bt ape je yg korang ske. kene lah ikot batas2 yg dah ditetapkn. kite ni bkn tau ble nak mati. kalo tau, mst xde org nak bt jht dlm dunie ni. sume pon jd org bek je....k lah..gotta go. have works to do..stadi! esk ade test. huhu..... daaa~

Monday, August 17, 2009

..:: ThE sHoW By LeNkA ::..


catchy n fun song... two thumbs up!

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried
And I don't know why
Slow it down
Make it stop
Or else my heart is going to pop
Cause it's too much
Yeah it's a lot
To be something
I'm not
I'm a fool Out of love
Cause I just can't get enough
I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone I've tried
And I don't know why
I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I knowI've got to let it go
And just enjoy the show
The sun is hotIn the sky
Just like a giant spotlight
The people follow the sign
And synchronize in timeIt's a joke
Nobody knows
They've got a ticket to that show
Yeah I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go
Can't do it alone I've tried
And I don't know why
I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out It's bringing me down
I knowI've got to let it go
And just enjoy the show
Just enjoy the show
I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go
Can't do it alone I've tried
And I don't know why
I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out It's bringing me down
I knowI've got to let it go
And just enjoy the show
Dum de dum Dudum de dum
Just enjoy the show
Dum de dum Dudum de dum
Just enjoy the show
I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show


..:: TeRiMa KaSiH CiNtA - AfGaN ::..

lagu ni....bezzz....touching gak r lirik die.
tp penyanyi die ensem.
sore matured gile walopon br 19 thon.
lagu ni cite psl sorang pakwe ni curang ngn gelfren die...
tp lps ape yg die da bt, gelfren die still blh maafkn die n trime die blk...baek sggoh gelfren die 2..huhuhu..
kalo ak xtau r blh trime blk ke x.cam ssh je....

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu
Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitim
uouuwwww...ouuwwww...
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

..:: rumah dibuke... ::..

nek part 4 ni aku ngn mmbr2 kn kena dok luar... blajar utk idop di atas kaki sndri...best la... tp agk penat la sbnrnye... pastu rmi plak mmbr2 yg request kitorang wat mkn2... so hari ahad aitu b'samaan dgn 16 ogos 09 aku ngn housemate pun wat la mkn2.kt org msk sndri tau. huhu! start msk pkol 7 pagi tau..siyes sonok n penat, of kos la kan. rmi gak la yang datang...mmbr2 start dtg pkol 2 mcm tu la. n tetamu yg last skali blk pkol 7mlm.... sgt seronok+bahagia n lastnya kepenat.an.mlm tu sume bantai tdo awl. bedengkor2 stlh pnt bekeje keras di siang hari. haha!kalo x pkl 3 ada je lg yg tgh online... dok sibuk berkebun ngan muka bukunya.... tapi tq la ek kwn2 yg dtg umah kami ek... bile lg giliran korang yg len nak wat open house ni. biar kitorang plak yg serbu umh anda... thanx 2 kak shida utk alat2 memasak yg diberi pnjm. bese la dok umh sewa. mn ade brg sgt kan. huhuhu....thanx jgk sbb menolong. mmbr2 yg len gak. thanx a lot!


antara vip-vip yg sudi hadir ke umh kami...hhuuhu~




..:: aku tertipu! ::..

Fw: Perhatian . Uitm diumumkan cuti peristiwa sempena H1N1 bermula 16/8/09-3/1/10... Sila layari student portal untuk keterangan lanjut. Untuk maklumat lanjut sila cetak borang penangguhan permohonan penagguhan pelajaran.


Sila click di....
"AKU SUDAH KENA TIPU.COM... hahahaha... padan muka nak cuti sgt. jngan harap la...

aku telah ditipu.... siapa la yg jahat mencipta benda mengarut ni.... kalau aku jumapa siap la... aku dah penat menangis tanpa air mata.... kalau betul la bnda lambat la lg aku grad... =(


..:: cegah H1N1 ::..

seluruh dunia seperti dilanda bencana... ni semua gara2 H1N1... penyakit yg muncul tibe2 n buat semua orang rasa takut yg teramat sgt... apa la punca penyakit ni.... masa selsema burung, segala jenis binatang yang seumpama burung blh dikatakan di bunuh... tapi bile H1N1 ni aku tak dengar plak bintang tu dibunuh.... aku ada dgr gak rumors yg sebenarnya virus ni US yang cipta... kalau lah betul jahat sungguh orang yang mencipata nya ni... tak berhati perut betul... uitm segamat pun telah mencatat satu kematian... dan bile ni berlaku semua tanya uitm segamat cuti ke..... aku yang kat sini pun tak tau... tapi mmber aku yang lain plak tau.... walau apa pun aku berharap sgt yang penyakit ni cepatla menemui jalan penyelesaian... semoga hidup aku tak lagi diselubungi ketakutan....m'cegah lbh baik dpd merawat..so, kwn2 sume take good care of urself eh....dok umh je diam2,x yah jln byk sgt.hehehe....